• Om oss
  • Levering
  • Guides
  • Book online presentasjon
phone icon

Kontakt

profil icon

Profil

profil iconProfil ordrehistorikk iconOrdrehistorikk rediger profil iconRediger profil Logg inn
0

Handlekurv

Logg inn

Har du ikke registrert deg ennå?

Registrer deg nå! Det tar mindre enn ett minutt og gir deg tilgang til spesielle B2B-priser og mye mer!

Biopeiser Shop logo
Biopeiser Shop
phone icon
profil icon
profil iconProfil ordrehistorikk iconOrdrehistorikk rediger profil iconRediger profil Logg inn
Biopeiser Shop menu icon
  • Biopeis
    • Hengende
      • Vegghengt
      • Takhengt
    • Frittstående
      • Biopeis til gulv
      • Bioetanol ovn
      • Bordpeis
      • Engelsk biopeis
      • Peisinnsats i gammel peis
    • Innebygd
      • En-sidig
      • To-sidig
      • Tre-sidig
      • Brenner i bunnplate
      • Hjørne
    • Biobrenner
      • Manuell brenner
      • Rund manuell brenner
      • Automatisk brenner
    • Automatisk
      • Automatisk biobrenner
      • Automatiske innebygd
      • Automatiske frittstående
    • Tilbehør
      • Dekorasjon
      • Utstyr
      • Glass
      • Startkit
      • Akustikkplater
      • Byggematerialer
    • Bioetanol
      • Bioetanol 96,6%
      • Farmlight Bioetanol
      • Xaralyn CL100
      • Fanola Premium
      • Gel bioetanol
      • Duft til bioetanol
    • Biopeis Kunnskapsbank
      • Biopeis Guides
      • Biopeis Videobibliotek
  • Elektrisk peis
    • Innebygd
      • 1-sidig
      • 2-sidig
      • 3-sidig
    • Frittstående
      • Tradisjonell
      • Klassisk
      • Klassisk elpeis hjørne
      • Frittstående innsats
    • Vegghengt
      • Fritthengende
      • Delvist innebygget
  • Vanndamp peis
    • Innebygd
      • En-sidig
      • Tre-sidig
      • Hjørne
      • Vanndamp brannkar
    • Frittstående
      • Til gulv
      • Klassisk vanndamp peis
      • Innsats
    • Vegghengt
    • Reservedeler
  • Utendørs
    • Utendørs Matlaging
      • Pizzaovn
      • Griller
      • Tilbehør til utendørs matlaging
    • Utepeis
      • Bålfat
      • Hagepeis
      • Utendørs biopeis
      • Bygg-selv
      • Utendørs gasspeis
    • Terrassevarmer
      • Gass terrassevarmere
      • Tilbehør gassterrassevarmer
      • Elektrisk Terassevarmer
      • Tilbehør til elektriske terrassevarmere
      • Terrassebord med peis
    • Utendørs tilbehør
      • Bekledning til matlaging
      • Utstyr til bål
      • Møbler til hagen
  • Merker
    • Bromic HeatingBromic Heating logo
    • CACH FiresCACH Fires logo
    • Cocoon FiresCocoon Fires Norge
    • Cook KingLogo til Cook king
    • DeliVitaDelivita logo
    • DimplexDimplex logo
    • EcoSmart FireEcoSmart Fire logo
    • Fanola PremiumFanola Premium
    • Flamerite FiresFlamerite Fires logo
    • FocoFoco logo
    • GlowbusGlowbus logo
    • Glow FireGlowFire logo
    • Happy CocooningHappy Cocooning logo
    • Heat1Heat1 logo
    • HeatstripHeatstrip Norge
    • HeationHeation logo
    • Hein & HaugaardHein & Haugaard logo
    • HortusHortus logo
    • HöfatsHöfats logo
    • Icon FiresIcon Fires Norge
    • I-WoodI-Wood
    • Le MaitreLe Maitre logo
    • Morsømorso logo
    • MuztagMuztag logo
    • Napoleon Premium FireNapoleon Premium Fire logo
    • Nordlys DenmarkNordlys Denmark logo
    • PlanikaPlanika Fires Norge logo
    • RB73RB73 logo
    • RedFireRedFire logo
    • SafrettiSafretti Norge
    • Smokepinssmokepins logo
    • VinorageVinorage logo
    • VulcanusVulcanus Norge logo
    • Westbo of SwedenWestbo of Sweden logo
    • XaralynXaralyn Clean Fire
  • Logg inn
  • Om oss
  • Kontakt
  • Toll & moms
  • Guide
menu icon
Logg inn

Har du ikke registrert deg ennå?

Registrer deg nå! Det tar mindre enn ett minutt og gir deg tilgang til spesielle B2B-priser og mye mer!

  • Biopeis
    • Hengende
      • Vegghengt
      • Takhengt
    • Frittstående
      • Biopeis til gulv
      • Bioetanol ovn
      • Bordpeis
      • Engelsk biopeis
      • Peisinnsats i gammel peis
    • Innebygd
      • En-sidig
      • To-sidig
      • Tre-sidig
      • Brenner i bunnplate
      • Hjørne
    • Biobrenner
      • Manuell brenner
      • Rund manuell brenner
      • Automatisk brenner
    • Automatisk
      • Automatisk biobrenner
      • Automatiske innebygd
      • Automatiske frittstående
    • Tilbehør
      • Dekorasjon
      • Utstyr
      • Glass
      • Startkit
      • Akustikkplater
      • Byggematerialer
    • Bioetanol
      • Bioetanol 96,6%
      • Farmlight Bioetanol
      • Xaralyn CL100
      • Fanola Premium
      • Gel bioetanol
      • Duft til bioetanol
    • Biopeis Kunnskapsbank
      • Biopeis Guides
      • Biopeis Videobibliotek
  • Elektrisk peis
    • Innebygd
      • 1-sidig
      • 2-sidig
      • 3-sidig
    • Frittstående
      • Tradisjonell
      • Klassisk
      • Klassisk elpeis hjørne
      • Frittstående innsats
    • Vegghengt
      • Fritthengende
      • Delvist innebygget
  • Vanndamp peis
    • Innebygd
      • En-sidig
      • Tre-sidig
      • Hjørne
      • Vanndamp brannkar
    • Frittstående
      • Til gulv
      • Klassisk vanndamp peis
      • Innsats
    • Vegghengt
    • Reservedeler
  • Utendørs
    • Utendørs Matlaging
      • Pizzaovn
      • Griller
      • Tilbehør til utendørs matlaging
    • Utepeis
      • Bålfat
      • Hagepeis
      • Utendørs biopeis
      • Bygg-selv
      • Utendørs gasspeis
    • Terrassevarmer
      • Gass terrassevarmere
      • Tilbehør gassterrassevarmer
      • Elektrisk Terassevarmer
      • Tilbehør til elektriske terrassevarmere
      • Terrassebord med peis
    • Utendørs tilbehør
      • Bekledning til matlaging
      • Utstyr til bål
      • Møbler til hagen
  • Merker
    • Bromic HeatingBromic Heating logo
    • CACH FiresCACH Fires logo
    • Cocoon FiresCocoon Fires Norge
    • Cook KingLogo til Cook king
    • DeliVitaDelivita logo
    • DimplexDimplex logo
    • EcoSmart FireEcoSmart Fire logo
    • Fanola PremiumFanola Premium
    • Flamerite FiresFlamerite Fires logo
    • FocoFoco logo
    • GlowbusGlowbus logo
    • Glow FireGlowFire logo
    • Happy CocooningHappy Cocooning logo
    • Heat1Heat1 logo
    • HeatstripHeatstrip Norge
    • HeationHeation logo
    • Hein & HaugaardHein & Haugaard logo
    • HortusHortus logo
    • HöfatsHöfats logo
    • Icon FiresIcon Fires Norge
    • I-WoodI-Wood
    • Le MaitreLe Maitre logo
    • Morsømorso logo
    • MuztagMuztag logo
    • Napoleon Premium FireNapoleon Premium Fire logo
    • Nordlys DenmarkNordlys Denmark logo
    • PlanikaPlanika Fires Norge logo
    • RB73RB73 logo
    • RedFireRedFire logo
    • SafrettiSafretti Norge
    • Smokepinssmokepins logo
    • VinorageVinorage logo
    • VulcanusVulcanus Norge logo
    • Westbo of SwedenWestbo of Sweden logo
    • XaralynXaralyn Clean Fire
Biopeiser Shop
Merker › Smokepins

Smokepins til kaldrøyking

Håndlaget Smokepins til kaldrøyking. Pinnene kan brukes til for eksempel røyking av laks og ørret, men også kjøtt generelt. Produktet kan kaldrøyke stykker opp til en halv kilo. På denne siden har vi opplyst om hvordan produsenten Smokepins fungerer og publisert inspirerende oppskrifter og guider til produktet.

Du kan også lese mer om historien bak Smokepins og ikke minst den ekstremt hyggelige gründeren Ole. Selskapet har base i Viby nær Århus i Danmark, og det er ingen kompromiss med kvalitet. Hver enkelt enhet er håndlaget i Danmark.

smokepins

Produkter - Smokepins

Der er desværre ingen produkter i denne kategori


Hvorfor kaldrøyke kjøtt?

Det smaker fantastisk og holder lenger. Røyking er faktisk en gammel metode for å forlenge holdbarheten til for eksempel kjøtt og fisk. I gamle dager ble det mye brukt, men da handlet det mye om knappe ressurser og utnyttelse av råvarene.

I dag blir ofte produktene røkt for å få den deilige røykfylte smaken Det er fremdeles en måte som brukes av de fleste slaktere og kjøttspesialister. Av samme grunn er det en vanlig vare i det lokale supermarkedet. Vi kjenner alle til kaldrøkt makrell eller et stykke røkt bacon, som er mer eller mindre et must i ethvert supermarked.

Årsaken til at mange røyker ferske råvarer, er at man ønsker en annen smak. I tillegg gir den lengre holdbarhet. Andre faktorer om røyking er for eksempel at kjøttet brunes, konsistensen blir deiligere, og røykingv forhindrer at produktet harskner.

Om virksomheten

Selskapet holder til i Viby nær Århus i Danmark. Den er grunnlagt av en lidenskapelig fluefisker ved navn Ole Gravrok. Hans hyggelige personlighet og entusiastiske tilnærming til produktet får alle til å sympatisere med Ole. Det er en ting - en annen er at han har skapt et flott produkt.

Han sier selv at han drar på tur til Nord-Norge hver sommer, der går han på jakt etter ørret. Det ikke bare de norske farvannene som tiltrekker seg den lidenskapelige fluefiskeren, men også den danske kysten. Den store fiskemengden gjør at det ofte er fisk i fryseren fordi han blir lei av å spise dine egne oppskrifter.

Derfor bestemte Ole seg for å utvikle en røykovn for å lage kaldrøkt fisk. Han gjorde litt research på nettet, og fant oppfinneren Henriksen. Det er her Ole har blitt inspirert, og siden den gang har de fantastiske Smokepins blitt videreutviklet. Det betyr at virksomheten har skytet fart.

Slik bruker du Smokepins

Er du også interessert i det fantastiske produktet, som roses opp i skyene - ikke bare blant fiskere og naturforskere, men også til den kreative matlageren privat. Disse pinnene kan brukes til å kaldrøyke kjøttstykker opp til ½ kg. Hvis du har mer kjøtt, må du kanskje kutte det i mindre biter. Nedenfor kan du lese om hvordan du kommer i gang.

Start selvfølgelig med å kjøpe Smokepins med ønsket smak. De er tilgjengelige i seks smaker, og hver smak er deilig på sin egen måte. Når du har en Smokepin i hånden, kan du starte prosessen. Dekk kjøttet eller andre ferske råvarer med salt og sukker. For hver kilo trenger du ca. 70 gram salt og 10 gram sukker.

Kjøttet skal ligge kjølig i 4-8 timer, slik at tilsetningen kan trekke i ferske råvarer. Etter denne avkjølingen, skal overflødig salt og sukker skylles av, hvoretter det tørkes av med et kjøkkenhåndkle eller et håndkle som passer til dette. Det neste trinnet i prosessen er å lufttørke produkter i et kjøleskap. Kjøttet bør lufttørkes i en dag eller to for å etterlate et tørt underlag. Du skal kunne sette en finger på kjøttet uten å få væske på det.

Deretter henges produktene i en røykbeholder. Det kan for eksempel være en ballgrill, pappeske, plastpose, røykovn eller den flotte Morsø Forno multiovnen. Hvis du har Morsø pizzaovn, kan du kjøpe en smokeeper, som betyr at ovnen forblir lukket. Utetemperaturen til røykbeholderen din skal være mellom fire og 19 grader. Det anbefales også å ikke kaldrøyke i regn eller i sterk vind.

Tenn deretter på en Smokepin. Start med å tenne på en om gangen, og tenn på den enden med den største åpningen. Forsikre deg om at det er ild gjennom hele ringen og bås ut ilden. Når ilden, eller flammen hvis du vil, er slukket, skal den lyse hele veien rundt. Plasser deretter røykpinnen på stålbeholderen, som er inkludert i esken. Den må settes inn i bunnen av røykbeholderen. Glødet må vende oppover og det må være en minimal åpning i beholderen. Denne åpningen skal sikre at litt luft kommer inn og litt kommer ut.

Når Smokepin har brent opp slik at det ikke er mer røyk i beholderen, bør den byttes ut med en ny. Du bør regne med å bruke ca. tre til fem stykker per røyking. Når denne røykeprosessen er fullført, må røykproduktene henges opp for å modnes. Fisk blir hengt i minimum to dager, mens kjøtt skal henges opp i tre til fire dager.

Biopeiser-shop team
Gratis fragt ikon
Gratis frakt

Ved kjøp over 2.499 kr*

Hurtig levering ikon
Kjapp levering

2-4 dager virkedager*

Prisgaranti ikon
Beste prisgaranti

Vi garanterer å slå det*

Sikker betaling ikon
Sikker betaling

Betalingen din er garantert sikker

Telefon ikon
Kundeservice

Åpningstider: 8:00 - 16:00, Tlf: 45 51 20 87

E-mail Biopejs-shop
Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Da er du med i konkurransen om et gavekort.

Melde deg på

Miljøvennlig

Ingen røyk, ingen skorstein, ingen problemer!

Følg oss på
Kundeservice
  • Kontakt
  • Bytt og retur
  • Levering
  • Ofte stilte spørsmål
  • Klarna
  • Forhandler
Informasjon
  • Om oss
  • Betingelser
  • Kundebilder
  • Guider
  • Blogg
  • Persondatapolitikk
  • Cookies
Biopeiser-shop
Book online presentasjon
Kontakt
  • Postboks 11 Alnabru, 0614 Oslo
  • Ikke noe fysisk showroom

  • Telefon: 45 51 20 87
  • E-mail: post@biopeiser-shop.no
Åpningstider
  • Mandag - Fredag 8:00 - 16:00
  • Lørdag 10:00 - 13:00

Leverings- og betalingsalternativer

Betaling

Visa ikon Maestro ikon Mastercard ikon Visa Electron ikon Paypal ikon American Express ikon Klarna payment

Levering

Bring ikon Posten ikon UPS ikon Dachser ikon

Sikker betaling

Verified by VISA ikon Mastercard secure ikon
© - 2023 Biopeiser-shop.no