Smokepins til kaldrøyking
Håndlaget Smokepins til kaldrøyking. Pinnene kan brukes til for eksempel røyking av laks og ørret, men også kjøtt generelt. Produktet kan kaldrøyke stykker opp til en halv kilo. På denne siden har vi opplyst om hvordan produsenten Smokepins fungerer og publisert inspirerende oppskrifter og guider til produktet.
Du kan også lese mer om historien bak Smokepins og ikke minst den ekstremt hyggelige gründeren Ole. Selskapet har base i Viby nær Århus i Danmark, og det er ingen kompromiss med kvalitet. Hver enkelt enhet er håndlaget i Danmark.

Produkter - Smokepins
Hvorfor kaldrøyke kjøtt?
Det smaker fantastisk og holder lenger. Røyking er faktisk en gammel metode for å forlenge holdbarheten til for eksempel kjøtt og fisk. I gamle dager ble det mye brukt, men da handlet det mye om knappe ressurser og utnyttelse av råvarene.
Om virksomheten
Selskapet holder til i Viby nær Århus i Danmark. Den er grunnlagt av en lidenskapelig fluefisker ved navn Ole Gravrok. Hans hyggelige personlighet og entusiastiske tilnærming til produktet får alle til å sympatisere med Ole. Det er en ting - en annen er at han har skapt et flott produkt.
Han sier selv at han drar på tur til Nord-Norge hver sommer, der går han på jakt etter ørret. Det ikke bare de norske farvannene som tiltrekker seg den lidenskapelige fluefiskeren, men også den danske kysten. Den store fiskemengden gjør at det ofte er fisk i fryseren fordi han blir lei av å spise dine egne oppskrifter.
Derfor bestemte Ole seg for å utvikle en røykovn for å lage kaldrøkt fisk. Han gjorde litt research på nettet, og fant oppfinneren Henriksen. Det er her Ole har blitt inspirert, og siden den gang har de fantastiske Smokepins blitt videreutviklet. Det betyr at virksomheten har skytet fart.
Slik bruker du Smokepins
Er du også interessert i det fantastiske produktet, som roses opp i skyene - ikke bare blant fiskere og naturforskere, men også til den kreative matlageren privat. Disse pinnene kan brukes til å kaldrøyke kjøttstykker opp til ½ kg. Hvis du har mer kjøtt, må du kanskje kutte det i mindre biter. Nedenfor kan du lese om hvordan du kommer i gang.